JULHANDEL 2017

För köp mellan 2017-11-25 och 2017-12-22 tillämpar vi förutom den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar även bytesrätt til och med 2018-01-08.
Skulle du önska byta din kandelaber kontaktar du oss innan den 8 januari 2018 så hjälper vi till med bytet. 
Efter detta datum accepteras inga byten utan då är det den vanliga ångerrätten som gäller.

Leverans innan jul

Beställ innan den 20/12!

För att din beställning ska hinna fram innan jul måste vi ha din beställning allra senast den onsdagen den 20 december. 

Avvikelser kan förekomma för avlägsna orter eller orter med få utkörningar. För tidtabell vänligen besök http://www.dhlfreight.se/Tidpris/Tid/tabid/269/Default.aspx

Korta versionen:

Fri frakt vid beställning över 1000kr inom Sverige, annars fast frakt 59kr . Övriga världen beräknas fraktkostnaden i kassan. Ångerrätt i 14 dagar!

Fullständig version:

Kandelaber.se
Kandelaber.se drivs av Absint Media AB.
Våra företagsuppgifter är:

Absint Media AB
Box 11209
100 61 Stockholm

E-mail: info@kandelaber.se

Telefon: 076 936 25 55

Organisationsnummer: 556762-6295

Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.

Leveranser och besök
Vi har ingen fysisk butik. Leveranser får ej skickas till vår box då posten inte kan hantera lösa paket. Kontakta oss för leveransadress.

Köpvillkor gäller endast beställningar gjorda i vår webshop. De delar som berör konsumentköplagen och konsumenters rättigheter gäller endast privatpersoner.

Priser
Alla priser är angivna i svenska kronor inklusive moms.
Kandelaber.se förbehåller sig rätt till prisändring utan föregående avisering.

Personuppgifter
Vi är ansvariga för de personuppgifter du lämnar till oss. Vi kommer att lagra dessa digitalt för att förenkla dina inköp hos oss. Tag kontakt med kundservice på info@kandelaber.se om du vill avsluta ditt konto hos oss.

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med Kandelaber.se

Leveranstid
Leveranstiden är 2-6 arbetsdagar, men ofta snabbare än så. Leverans sker i huvudsak med DHL.
Om din beställning är tidskritisk ber vi dig att kontrollera eventuella akvikelser som annonseras på vår första sida samt under Aktuellt

Viktigt vid förskottsbetalning
Vid förskottsbetalning bokas frakt först när betalning kommit oss till handa. Det tar en extra bankdag innan vi kan se betalningen, lägg därför till en extra dag i leveranstid.

Leverans utomlands
Vi levererar till hela världen. Beställningar inom EU samt till Norge kan göras i vår webshop. Kostnader för införtullning, tull och mervärdesskatt enligt respektive lands lagar utan för EU kan tillkomma och betalas av köparen.
På begäran kan vi leverera utanför EU. Dessa ordrar hanteras manuellt, vänligen kontakta oss för mer information. Alla internationella ordrar levereras EXW. Vi kan ordna transport till förmånliga priser åt dig.

Fraktkostnader
Inom Sverige: Fri frakt vid beställning över 1000kr. För övriga beställningar debiteras enhetsfrakt om 59kr per beställning.

Övriga länder: Dynamisk viktbaserad prissättning i kassan. Du kan i kassan se vad frakten hamnar på för din beställning.
För dynamiska fraktpriser reserverar vi oss rätten att debitera mellanskillnad i efterskott eller makulera ordern om den verkliga fraktkostnaden överstiger den beräknade med mer än 10%.

Betalningssätt
Betalning sker i kassan. Följande metoder accepteras:

 • Visa och MasterCard – ingen extra avgift tillkommer.
  Detta är det absolut smidigaste sättet att betala.
  Vid kortbetalning används PayEx som betalväxel. Deras tjänst följer nationella och internationella säkerhetsstandarder, och är PCI-certifierad. Kontokortsuppgifter sparas inte av Kandelaber.se
  Debitering sker direkt vid orderläggning, även för varor som inte finns på lager. Önskar man inte "ligga ute" med betalning bör man invänta leverans och först då göra sin beställning


 • Förskottsbetalning
  När du inte vill använda kort
  Betala i förskott till vårt bankgirokonto 326-7713 med ordernummer som referens. Leverans sker när inbetalningen är Kandelaber.se tillhanda. Tänk på att leverans bokas först när betalning kommit oss till handa. Det blir en fördröjning i leveransen med minst en bankdag.

Feltryck
Vi reserverar oss mot feltryck/skrivningar och förbehåller oss rätten att utan ytterligare meddelande göra ändringar på webbsidorna samt i dessa villkor. Felaktiga uppgifter i produktbeskrivningen klassas inte som ett fel av produkten. Observera att färgangivelserna på skärmen kan avvika från verkligheten och klassas inte som fel på produkten.


Ångerrätt (endast privatpersoner)
ALLA RETURER MÅSTE FÖRST GODKÄNNAS AV KANDELABER.SE. OM DU VILL SKICKA TILLBAKA PRODUKTER KONTAKTA OSS VIA KANDELABER.SE

Enligt Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) har du rätt att ångra köpet.

14 dagars ångerrätt gäller från det att du fått produkterna eller en väsentlig del av dem. Det förutsätter att samtliga nedanstående punkter uppfylls

 • Förpackningen och produkten är oskadade.
 • Produkten är oanvänd och förpackad i orginalemballage.
 • Produkten är oss tillhanda inom 14 dagar från det att du mottagit ordern.
  Följande räknas som att du har mottagit ordern.
  o Vid postpaket.
  Det datum som ordern anländer till ditt utlämningsställe och du blir aviserad om ordern.
  o Vid brev och skrymmande brev.
  Det datum som ordern skickas från Kandelaber.se plus 3 vardagar.
 • Följesedel/Kvitto/Faktura, alternativt kopia av dessa, måste skickas med produkten som returneras.
 • Ange returorsak på baksidan av följesedeln och skriv under med din namnteckning.
 • Returfrakt betalas av köparen.Uppfylls inte ovanstående punkter vid ångerrätt förbehåller sig Kandelaber.se att behålla 25% av produktbeloppet som administrativ avgift.

Efter att 14 dagars ångerrätt har passerat godtages inga returer.

Tänk på att paketera in ordentligt så den inte går sönder på vägen, då det är du som är ansvarig för transporten tillbaka till oss.
ALLA RETURER MÅSTE FÖRST GODKÄNNAS AV KANDELABER.SE. OM DU VILL SKICKA TILLBAKA PRODUKTER KONTAKTA OSS VIA KANDELABER.SE

Retur av skadad produkt

Det är viktigt att du är nöjd! Om du upptäcker att något är fel, kontakta oss så snart som möjligt.

Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du anmäla det omgående till uthämtningsstället. Om de ej åtar sig skadeansvaret, ska du kontakta oss.

Är produkten felaktig ska den reklameras skriftligen, så snart som möjligt.

Vi står för fraktkostnaderna vid fel. Observera att om du inte vill att vi ska åtgärda ett fel, behandlas ärendet som ångerrätt, och då står vi inte för returfraktkostnaden.

Bifoga följande;

 • Produktens förpackning.
 • Produktens samtliga delar, inklusive de skadade delarna, förpackade i orginal emballage.
 • Kvitto. Ange returorsak på baksidan.

Uppfylls inte ovanstående punkter vid returen förbehåller sig Kandelaber.se att behålla 25% av produktbeloppet som administrativ avgift.

Om defekt produkt ersatt med ny vara ska den defekta skicks tillbaka. Kandelaber.se står för kostnadsfri retursedel. Om varan inte returneras inom 30 dagar faktureras kund för vara och förbetald frakt.

Om du har beställt fler produkter än en och inte alla är felaktiga, betalar vi dock inte tillbaka fraktavgiften.

Om vi bedömer att en returnerad produkt inte är skadad eller felaktig, förbehåller vi oss rätten att behandla returen som ångerrätt.

Försändelse med felaktig postadress
Kunden ansvarar för att uppgiven leveransadress är riktig. Försändelse med felaktig leveransadress kan på anmodan dirigeras om till ny adress. Transportörens avgifter för ändrat förfogande infaller. För brev och skrymmande brev utgår faktisk fraktkostnad. Försändelsen dirigeras om efter att beloppet har erlagts till oss.

Försändelse som kommer i retur på grund av felaktig leveransadress betraktas som ej uthämtad försändelse, se stycke ”Avgift för ej uthämtad försändelse” för mer information.

Avgift för ej uthämtad försändelse
För försändelser som inte hämtas ut och därför går i retur till oss debiteras en avgift om 400 SEK inklusive moms för att täcka kostnader för transport och administration.
Utöver avgiften på 400 SEK förbehåller sig Kandelaber.se att debitera ursprunglig fraktavgift, faktureringsavgift och liknande.

Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.